Viziune

Institutul Teologic Baptist din Bucuresti formeaza slujitori eclesiali în vederea extinderii Împaratiei lui Dumnezeu, bazându-se pe învăţătura Sfintelor Scripturi şi în colaborare cu bisericile locale.

STRATEGIA DE LUCRU

• Echiparea unor păstori cu viziune misionară, care să motiveze Bisericile locale din România pentru misiune internă şi externă. România este a 3-a ţară din Europa că număr de evanghelici (CTBB echipează slujitori din toate Bisericile evanghelice).

• Echiparea unor misionari transculturali care să lucreze în grupurile etnice mai puţin evanghelizate din România sau alte ţări ale lumii. Absolvenţi ai Facultăţii noastre lucrează deja în misiune de lungă durata în: Peru, Macedonia, India, Ucraina, Moldova, Italia.

• Echiparea unor plantatori de Biserici pentru localităţile fără Biserici evanghelice din România. Există 11 oraşe şi 7 000 de sate fără nici o Biserica evanghelică în România. Pentru că în oraşe fiecărei Biserici să-i revină 10 000 de oameni, sunt necesare aproximativ 500 de Biserici noi.

• Pregătirea unor profesori creştini care să introducă în sistemul de educaţie din România o dimensiune creştină autentică prin calitatea informaţiilor oferite, dar mai ales prin etosul aplicat.

Pregătirea unor cadre didactice creştine pentru şcolile teologice din România, Ucraina şi Republica Moldova